donderdag 28 juli 2011

Vigo

Ik was naar Vigo gegaan omdat ik o.a. in een grotere stad stevige inkopen wilde doen plus om een wifi-antenneversterker te kopen. In havens is mijn ontvangst vaak laag.


Ik begin een patroon in de wind te herkennen. Bij wegvaren valt de kracht mee. Echter op het eind van de ochtend neemt het in mum van tijd toe tot dik 6 Beaufort; noordelijk. Zodra je het gevoel hebt dat dit met vol tuig wat overdreven wordt ga je een rif zetten of haal je het grootzeil weg. Ongeveer een uur nadat je nat van het zeewater terug in de kuip was gekomen gaat de wind afzwakken tot windkracht 3-4. Dan twee opties: ontreven of je er bij neerleggen.
Het was wederom een mooie, zonnige tocht. In de ria begon de wind weg te vallen.


Vigo heeft 4 jachthavens. De haven het dichtst bij het centrum is een formele met jasje-dasje dresscode. Twee anderen liggen in het industriegebied en een flink eind van de stad. Marina Punto Lagoa ligt ook een eind aan de andere kant van de stad maar rustiger. Mooie jachthaven en geen buitenlandse jachten. Waarschijnlijk kiezen deze allen voor de havens in het industriegebied.


Voor een paar euro met de taxi  naar de stad gegaan. Een goede wifi-versterker gekocht. Daarna het Castro-park in gegaan. Nu heb je het gevoel bij een park dat het een vlak, gecultiveerd stuk landschap is. Nou dit park ligt tegen de rotsen op het hoogste puntje van Vigo. Een flinke klim tussen de mooie naaldbomen. Bovenaan wordt je getrakteerd op een alleraardigst klein parkje met een schitterend uitzicht over de ria.


Nog steeds geen vergunning voor de eilanden Cies. Veel e-mail contact met Carmela uit Portosin die me hierbij helpt. Het is de planning om zaterdag en zondag bij de eilanden Cies te liggen en maandag verder af te zakken naar Portugal.


Ook al heb ik maar stukjes van de ria's gezien het is een uitermate mooi gebied om te varen. Kleine stukjes van haventje naar haventje en dat in een aangenaam klimaat. Jammer dat het zo'n eind van Nederland ligt.


Update 29 juli 2011
Met een kleine wandeling naar het kerkje bovenop Ponta Lagoa gegaan. Wat me verbaasde was dat het klokkenspel is vervangen door een bel in glas-in-lood en een grote speaker erbij. Hebben ze hier ook last van koper- en bronsddieven?


Inmiddels de vergunning voor eilanden Cies binnen. Het lukte niet meer om voor komende weekend te reserveren maar 1 en 2 augustus zijn nu vastgelegd. Nu maar hopen dat het rustig weer blijft.