zondag 17 juli 2011

La Coruna

Op vrijdag 15 juli van haven gewisseld; nu lig ik in Marina Coruna. Dit is een nieuwe haven met goede service. Zodra ik aankwam stonden er 2 personen om de boot mee te helpen vastmaken. 
Gratis elektra, water en wifi. De douches van deze jachthaven zijn goddelijk. Op de schaal van 1-10 een dikke 9. De douchekop is van het type zomerse stortbui. Temperatuur zelf regelbaar en geen tijdlimiet. Dat is iets anders dan het miezerig lauw straaltje van IJmuiden.


Wat zoals gedaan? Standaard riedel van boodschappen, kleine klusjes op de boot, wassen, e.d. Bij het peilen van de motorolie en bijvullen eens het olieniveau van de keerkoppeling gecontroleerd. Wat is het toch een goede motor! Met bijna geen olie toch blijven werken....
Maandag maar een reservefles kopen.


Het weer is sinds zaterdag enigszins omgeslagen. De wind is nu voornamelijk westelijk en af en toe een bui of motregen. Maar ja, dan nog wel bij dik 20 oC.
La Coruna zelf is een middelgrote stad. Er is een mooi oud stadsdeel maar ook 'modernere' gebouwen zoals het stadhuis uit begin 20e eeuw.


In kader van 'er-op-uit' naar de vuurtoren 'Torre de Hercules' gelopen. Qua lompheid lijkt het wel een beetje op de Brandaris. Oorspronkelijk uit de 2e eeuw na Christus; gerestaureerd in 18e eeuw. Voor de afdeling weetjes: lichtkarakter Fl(4)20s23M.


Ook kennis gemaakt met een Frans stel (twintigers). Zij gaan ook met een 31-voeter naar de Carieb. We zullen elkaar wel vaker tegenkomen. Je ziet in deze haven al het verschil tussen de relatief kleinere schepen en de grote van meer dan 40 voet.


Ik verwacht dat morgen m'n lummelbeslag gereed is zodat ik dinsdag naar Ria de Camarinas kan varen. Het wordt in de loop van de week een beetje winderig.