woensdag 20 juli 2011

Ria de Camarinas

Nog gisteren het nieuwe lummelbeslag opgehaald en geïnstalleerd. Voor slechts 90 euro hebben ze een compleet nieuwe van RVS gemaakt. Ik had zelf op een veelvoud van dit bedrag gerekend.
Na hevige regen en wind van vannacht op 20 juli om 7:00 naar Ria de Camarinas vertrokken.
De wind was NW 4-5. Zoals verwacht stond er golven/deining van ruim 3 meter. Wel een beetje een achtbaan gevoel. Gelukkig was de wind krachtig genoeg druk in de zeilen te houden.
Het was een mooie tocht van 50 NM. Het begon grauw maar de zon nam snel de overhand. Om 17:00 voor anker bij Cala de Villa in de Ria de Camarinas.


Islas Sigargas


20 juli 2011 
Het is een grauwe dag met veel motregen en mist/nevel. De bijboot opgepompt (al een naam bedacht: Bebe. afkomstig van BijBoot maar ook Bye Bye. Dit naar analogie met Sya (See you Again)).
Op naar Camarinas en dan sputter, stilte... Niets technisch maar gewoon benzine op. Met spierkracht de boodschappentocht verder afgerond.
Boodschappenbootje Bebe


Nog even gezwommen om het log schoon te maken. Het is dan wel Spanje maar de oceaaninvloed is erg groot; het water is slechts 15 oC. De Ria zelf is mooi. Ruig vanwege de rotsen maar met de schoonheid van naaldbomen tegen de heuvels.